Natuurlijk avontuurlijk spelen

?Natuurlijk, avontuurlijk, verbinden?

De natuurlijke speelplek

Avontuurlijke buitenruimtes voor kinderen verdwijnen steeds meer. Zonde, want lekker in de natuur spelen is heerlijk. En enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.
In een natuurlijk ingerichte speelplaats kunnen ze naar hartenlust rondrennen, klauteren, zich verstoppen en zelf dingen ontdekken. Dankzij verrassende en uitdagende elementen ontstaat een omgeving vol dynamiek. En dat prikkelt de fantasie van kinderen.

Een goed ontwerp is de basis voor een fijne speelplek. Ik maak ontwerpen en begeleid de uitvoering voor duurzame speelplekken bij scholen, kinderopvang en in de wijk. Daarbij gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals boomstammetjes, zand en/of stapstenen. Vooral hoogteverschillen met speelheuvels en water maken de plek spannender.

Een plek voor iedereen

Een goed ingerichte speelplek is aantrekkelijk voor elk kind uit elke leeftijdsgroep.?Daar kunnen ze hun eigen spel spelen en avonturen beleven. Bovendien vormen speelplekken in de wijk tevens een belangrijke ontmoetingsplek voor omwonenden.

Daarom betrek ik zoveel mogelijk mensen bij de planvorming en uitvoering. Al tijdens het ontwerp vraag ik aan de kinderen wat ze willen. Dat kan door het bouwen van een maquette of een tekening van hun droomspeelplek. Deze wensen verwerk ik in het ontwerp.?Dan wordt het echt een plek van iedereen, en dit draagt bij aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid en veiligheid.

Ik kan het proces begeleiden van inspraak tot en met het organiseren van werkdagen, workshops met de kinderen, ouders, omwonenden,?leerkrachten van de scholen en andere belanghebbenden. Ik vind het heel inspirerend om de mensen met elkaar in contact brengen en enthousiast te maken om het project samen te dragen. Dat geeft grote meerwaarde aan het proces.?Dus? hebt u plannen, dan help ik u graag!