Aandacht, ?passie, ?gevoel

Als u contact met mij opneemt, maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking bij u thuis. In dit gesprek inventariseer ik uw persoonlijke wensen voor uw droomtuin. Tevens leg ik mijn werkwijze uit en laat ik voorbeelden uit mijn portfolio zien.

Na dit gesprek ontvangt u een offerte voor mijn werkzaamheden. Ik maak een schetsvoorstel waarin uw wensen zoveel mogelijk worden verwerkt. Dit bespreken we samen en na uw goedkeuring maak ik een definitief ontwerp.

In onderling overleg wordt bepaald welke aanvullende werkzaamheden ik nog zou kunnen verrichten. Dat kan zijn een?beplantingsplan, verlichtingsplan, ontwerpen voor objecten in de tuin en/of? advies over te gebruiken materialen.

Bij de uitvoering begeleid ik het project en ben ik uw aanspreekpunt. Het belangrijkste is dat u een fijne tuin heeft, die helemaal bij u past en waarin u zich thuis voelt. Dan is voor mij het tuinontwerp geslaagd. Voor de aanleg werk ik samen met vakbekwame hoveniers, stratenmakers en kwekerijen die, net als ik, hun werk met veel zorg en aandacht verrichten.

Het gaat om natuurlijke hoogteverschillen, waarop ik inspeel. Door de dieptewerking ontstaat spanning. Hierdoor ontstaat er een interessante extra dimensie.? Als je de hoek om gaat, wat tref je dan? Dat nodigt uit om de tuin te gaan verkennen.

Een heerlijke villatuin om in rond te dwalen en weg te dromen. Een harmonieus spel van zichtlijnen en onverwachte hoekjes, ?n een fraaie vijver waar altijd wat te zien is. De tuin herbergt nog meer verrassingen: intrigerende kunstobjecten. Of een zelfontworpen waterornament. Ondanks al deze elementen vraagt de tuin maar weinig onderhoud.

Eerst was de tuin donker en zompig. Ik ben aan de slag gegaan en nu lijkt de tuin v??l groter dan hij is. Dat komt doordat hij overgaat in de bossen en weilanden erachter. Het is niet helemaal duidelijk waar de tuin eindigt? Mede daardoor vormt de tuin een fascinerende eenheid met de natuur eromheen.

Een zwembad is een duidelijk aanwezig element. Daarom maak ik een overgang naar de tuin eromheen. Met veel planten en speelse knusse hoekjes. Ik vraag altijd waar de bewoners graag willen zitten.