In opdracht van gemeente Boxtel

Project STA-P
Locatie Boxtel
Uitgevoerd in 2016/2017

Dankzij het project STA-P kreeg de historische as van het centrum van Boxtel een nieuw jasje. Zo zijn de Kerkstraat en de Burgakker heringericht. Aan de bewoners werd gevraagd of ze interesse hadden in een geveltuin. Daar was veel animo voor!?Ik kreeg de vraag om een beplantingsvoorstel te maken en de co?rdinatie van het project op me te nemen.

Na een presentatie over de herinrichting van beide straten was er een info-doe avond voor de bewoners.?Tijdens deze bijeenkomst gaf ik tekst en uitleg over geschikte planten voor geveltuinen. Uitgangspunt was een versterking van de biodiversiteit:?dus bij-, vlinder en vogelvriendelijke planten.??Plus het hele jaar door een mooi en rustig straatbeeld.

Uit deze selectie mocht iedereen zijn eigen planten kiezen, geschikt voor zon- of schaduwplek. De planten zijn door de gemeente ter beschikking gesteld.?Onder mijn begeleiding maakten ze vervolgens een beplantingsplan voor hun tuintje. Voor iedere bewoner heb ik een boekje gemaakt met hun beplantingsplan, aangevuld met tips voor een goede verzorging van de planten.

Tijdens een gezellige plantdag hebben de bewoners vol enthousiasme hun geveltuin aangeplant. De tuintjes liggen er prachtig verzorgd bij, en iedereen is blij met de groene straat.